2007. október 4., csütörtök

Szabad téma/Sorozat/ Odaát

Alkotó: Erik Kripke
Műfaja: dráma/ thriller/ horor/ fantasy
Forgalmazza: Warner Bross., U.S.A
Eredeti (angol) neve: Supernatural

Odaát

Főszereplők:

Sam Winchester (Jared Padalecki): -Ellent mond apjának és bátyjának így külön költözik tőlük, új életet kezdve ezzel. Egyetemre jár. Komoly barátnője van (Jessica).
Dean Winchester (Jensen Ackles): Kis kora óta vakon követte apja parancsait. Úgy érzi felelősséggel tartozik öccséért (Samért). Szerinte a vadászat az élete. Bármit megadna, hogy újra egy család legyenek az apjával és öccsével.
John Winchester (Jeffrey Dean Morgan), a két fiú édesapja. Felesége halála után, a démonok megszállottja lett, az életét arra tette föl, hogy megtalálja, azt a lényt, ami végzett Maryvel.

Mikor Sam csecsemő volt, bátyja, Dean pedig négy éves, anyjukat, Maryt meggyilkolták 1983. november 2-án halottak napján. Férje, John, felfigyelt a bölcsőre csöpögő vérre, a plafonhoz tűzve látta feleségét látta, testét fel volt nyitva. Egy pillanattal később Mary körül lángok csaptak fel. Deant arra utasította, hogy vigye ki Samet a házból, eközben ő megpróbálta leszedni felesége testét a plafonról, a házban a lángok egyre nagyobbak voltak, és nem sokára felgyulladt a ház is, Mary holttestével együtt. Jonh, miután megtudta, hogy egy démon ölte meg Maryt, megszállott lett, mindenáron meg akarta találni, és végezni akart azzal a furcsa lénnyel. Fiat, már kiskorukban elkezdte tanítgatni, az ilyen paranormális helyzetek kezelésére, és kivédésére. Ám Samnek nem tetszett ez az élet, amit apja szánt neki, és ez ahhoz vezetett, hogy kilépjen a „családi vállalkozásból”. Sam visszatért a "normális" életvitelhez. A Stanford Egyetemen tanult, ösztöndíjjal, és barátnőjével, Jessicával élt egy lakásban az egyetemhez közel. De mikor Dean felbukkan egy éjszakán, azt a hírt hozva, hogy apjuk eltűnt egy "vadászat" során, Sam beleegyezik, és segít testvérének megtalálni az apjukat, akivel ő nem volt jóban, akivel tinédzser korában romlott meg a kapcsolata. A két testvér követi apjuk nyomait a kaliforniai Jerichóba, ahol újabb nyomokra bukkannak. Sam haza utazott Jessicához, ezzel visszautasította Dean kérését, hogy keressék meg együtt apjukat. Röviddel azután, hogy megérkezik, a lányt a hálószoba plafonján, tűzben égve találja, vérző hassal. Sam tehetetlenül nézi, ahogy Jessica meghal, pont ugyan-úgy, mint édesanyja. Sam a történtek után úgy dönt, folytatja az anyjával és barátnőjével végző démon hajszolását. Ezután az Egyesült Államok különböző pontjaira utaznak, hogy a végére járjanak a paranormális jelenésekhez és történésekhez, amelyek természetfeletti lényekhez kapcsolhatók.

  1. Itt Sam (Jared Padaleczki) és Dean (Jensen Ackless) van.
  2. Ezen a képen Sam, apjuk Jonh és Dean látható.
  3. Dean és Sam látható, mögöttük a kocsijuk.
  4. Dean és Sam a kocsijukban ülve.
  5. Itt,éppen egy lányt mentettek meg egy rejtélyes démontól.

A www.wikipedia.hu-ból vettem pár információt, adatot, de saját szavaimmal alakítottam át őket, mondatokba illesztve.

Nincsenek megjegyzések: