2007. szeptember 21., péntek

A kedvenc filmem




Az én kedvenc filmeim a Karib-tenger Kalózai 1, 2, 3, de a kedvencem a második rész A Holtak Kincse.

Ennek a filmnek a főszereplője: Johnny Depp (Jack Sparrow), Orlando Bloom (William Turner), Keira Knightley (Elizabeth Swann).


További szereplők: Geoffrey Rush (Barbadossa kapitány), Stellan Skarsgárd, Naomie Harris, Bill Nighy, Alex Norton, Jack Davenport, Tom Hollander, Jonathan Pryce, Kevin McNally, Vanessa Branch, Lee Arenberg, Max Baker, Mackenzie Crook, Andy Beckwith.


Rendezte: Gore Verbinski
Producer: Jerry Bruckheimer
Operatőr: Dariusz Wolski
Forgatókönyvíró(k): Ted Elliott, Terry Rossio
Vágó: Stephen E. Rivkin, Craig Wood
Jelmeztervező: Penny Rose
Zene: Hans Zimmer

Történet:

Jack Sparrownak komoly, vérbeli adóssága van, és ha ezt nem tartja be, örök átokra és rabszolgaságra ítélik. A leglegendásabb kalózának, Davy Jonesnak, A Bolygó Hollandi vezérének tartózik. Jack a zavaros ügyeibe bele keveri Will Turnert és Elizabth Swannt, akik most akartak volna összeházasodni, ők most kénytelenek elkísérni Jacket útja során. Az a hír járja, hogy Davy Jones kivágat a szívét, egy dobozba bezárta, elásta, és a nyakában lógó kulccsal lehet csak kinyitni. Jack most ezt a szívet akarja megtalálni, mert ha átszúrja, ő lesz a Bolygó Hollandi kapitánya, így nem lesz többé adósa, Davy Jonesnak. Will és Elizabeth, semmit sem tudtak az átokról, Jack valami ürügyet talált ki, hogy segítsenek neki, de közben Will rájött Jack tervére, és ő az édesapját, Bill Turnert akarta kiszabadítani a Bolygó Hollandiról és ő is elhatározta, hogy megszerzi a szívet. Sok bajba kevernek az út során. Jack és Elizabeth között valamilyen furcsa szálak szövődtek, már a legelső találkozásuk óta, de Jack többet is akarna a lánytól. Próbálják rejteni az érzéseiket, de nem nagyon tudják. Will is észre veszi, a vonzalmukat egymáshoz, ezért Will és Elizabeth kapcsolata párszor majd nem zátonyra futott, de végül együtt maradtak. Jack megtalálta az elásott dobozt, amiben a szív volt, de Willnek is kellet, meg egy régi kalóz kapitány is szemet vetett a szívre. Így történt, hogy hárman párbaj vívtak, de Davy Jones rabszolgái is a szívet keresik, uruk parancsra. Mindenki a szívért harcol, ami a Kelet-indiai Társaság kezére kerül majd. A film végén Jacket elnyeli Davy Jones hírhedt szörnye, mert Elizabeth, hogy elterelje Jack figyelmét tervéről megcsókolta, közben odabilincselte a hajóhoz.




Jack Sparrow, a Fekete Gyöngy kapitánya.





Elizabeth Swann, szerepében Keira Knightley.




Orlando Bloom, mint Will(iam) Turner.




Davy Jones a főgonosz.




Jack Sparrow és Barbadossa kapitány vitatkoznak.




Ő már az első és a második részben is felbukkan, de semmit nem lehet tudni róla. A harmadik részben kap igazán fontos szerepet, és itt derül ki róla, ki is ő valójában. Ő Calupsso, a Tengerek Királynője. Még az első Kalóz Tanács "zárta emberi testbe", mert elárulta a kalózokat, és most a harmadik részben, a negyedik Kalóz Tanács dönt a sorsáról, feloldozták az átok alól.




Érdekesség, az hogy a Karib-tenger Kalózai 2., A Holtak Kincse című film forgatási ideje alatt, fel vettek pár szükséges részt a Karib-tenger Kalózai 3. filmhez (A világ végén).
Keira Knightley-nak a filmekben póthaja volt, mert a többi film főszerepéért levágatta haját, és nagyon feltűnő lett volna, ha az első filmben hosszú haja van, a másodikban rövid, a harmadikban, pedig az elején rövid, a végén meg már közepes hosszú. A filmek forgatása alatt, nem csak Keira Knightley hajának a hosszúsága, hanem, az is, hogy idő közben többször lett festve a haja különböző színűre.


A film nekem nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom, aki szeret nevetni és szereti a kalózos filmeket, és aki szereti a valóságtól eltérő, de mégis a valósághoz közeli filmeket.
Ez a film nagyon sokak kedvence, nem hiába...
Világszerte ismerik, és rajonganak érte, szinte minden országban, a legkedveltebb, legnépszerűbb és legnézettebb filmek közé tartozik, ahol eddig vetítték. Disney World-ben megépítették a Fekete Gyöngy tökéletes mását, Jack Sparrow-ba, Will Turner-be és Elizabeth Swann-ba öltözött kalózok várják a vendégeket

A www.wikipedia.hu-ról vettem pár információt kölcsön a filmmel kapcsolatban, de ezeket saját szavaimmal egészítettem ki, vagy írtam át.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

jo kezdet