2007. december 2., vasárnap

Hír 4.

Három lövéssel ölte meg 82 éves, Alzheimer-kórban szenvedő feleségét egy idős olasz férfi. Az orvosok nem tudtak segíteni az asszonyon, a férfi pedig azt mondta, képtelen volt tovább nézni felesége évek óta tartó szenvedését.

"Azért tettem, mert nem bírtam tovább nézni a szenvedését. Egy egész életet töltöttünk együtt, szeretetből tettem" - mondta az a 77 éves olasz férfi, aki szombaton kórházi ágyán ölte meg három pisztolylövéssel feleségét. A la Repubblica című lap értesülése szerint a 82 éves asszony Alzheimer-kórban szenvedett, és az orvosok nem tudtak rajta segíteni. Jó ideje már közvetlen hozzátartozóit sem ismerte meg. A férfi a végeláthatatlan kórházi kezeléseknek akart véget vetni, miután az orvosok a napokban közölték vele, hogy semmit nem tehetnek az idős nőért.

Szombat délután, mint minden nap, látogatóba ment feleségéhez a pratói kórházba. Ezúttal azonban pisztoly is volt nála, és miután halkan elbúcsúzott feleségétől, fejbe és szíven lőtte az asszonyt. Ezután mobiltelefonján maga hívta ki a rendőröket, és megadóan követte őket az őrszobára. Az Olaszországban is heves vitákat kavaró eutanázia kérdése mellett most az is foglalkoztataja a közvéleményt, hogyan juthat be valaki pisztollyal egy kórterembe. Advent első vasárnapján a pápa egy római kórházban tartott misét, ahol a betegekért imádkozott.

Nincsenek megjegyzések: